Доступність посилання

ТОП новини

Україна відмовила російським націонал-більшовикам у статусі біженця


Активісти «Іншої Росії» на акції в Москві, фото 21 лютого 2012 року
Активісти «Іншої Росії» на акції в Москві, фото 21 лютого 2012 року
Державна міграційна служба України відмовила у наданні притулку активістові незареєстрованої партії «Інша Росія» Олексієві Дев’яткіну та його дружині, журналістці Дженні Курпен, повідомила в середу сама Курпен, як її цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

За її словами, рішення датоване 22 березня, на нього вже подали апеляційну скаргу, і Апеляційний суд Києва взяв її до розгляду.

Активіст незареєстрованої опозиційної російської партії «Інша Росія» («Другая Россия»), створеної на місці забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії Едуарда Лімонова, Олексій Дев’яткін та його дружина Дженні Курпен просили політичного притулку в Україні в серпні минулого року.

За повідомленнями, вони побоюються кримінального переслідування у зв’язку з заворушеннями під час мітингу опозиції на Болотній площі в Москві 6 травня минулого року, перед інавгурацією Володимира Путіна на третій президентський термін.

Дев’яткіна в Росії вже одного разу засуджували до умовного терміну за статтею про «масові заворушення» за акцію протесту із захопленням громадської приймальні адміністрації президента Росії наприкінці 2004 року.

Партію «Інша Росія», якій у Росії відмовлено в реєстрації, заснував опозиційний російський політик Едуард Лімонов після того, як влада скасувала реєстрацію його попередньої Націонал-більшовицької партії і визнала екстремістською й заборонила створену натомість громадську організацію «Націонал-більшовицька партія».

В Україні вже надавали притулок активістам партії Лімонова, але це було 2008 року, за попередньої української влади.
XS
SM
MD
LG