Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах розпустили виконком


Депутати міської ради Черкас вирішили розпустити виконавчий комітет і припинити повноваження заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади і керуючого справами. За це рішення сьогодні проголосували 34 депутати.

Основна мотивація розпуску виконавчого комітету – «його члени систематично порушують і не виконують Конституцію України та Закони України. Як приклад наводять рішення виконкому, яке визначало місця проведення масових заходів та рішення про встановлення комунальних тарифів у місті.

Більшість, яка голосувала за розпуск виконавчого комітету – представники Партії регіонів, Комуністичної партії, «Батьківщини», УДАРу і «Фронту змін». Міський голова Сергій Одарич вже назвав таке об’єднання «новоствореною більшістю». Однак представники фракцій Партії регіонів і «Батьківщини» спростовують будь-яку інформацію про створення такої більшості.

До сьогодні більшість у Черкаській міськраді складали регіонали і представники Партії вільних демократів. Утім, після голосування про розпуск виконкому депутатська група Вільних демократів ухвалила рішення про розірвання коаліційної угоди з фракцією Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG