Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук: не порівнюйте мене зі владою


Віктор Медведчук
Віктор Медведчук
Лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук заявляє, що не має ніяких стосунків з чинною владою.

«Ви мене не порівнюйте сьогодні зі владою, тому що влада дуже юна для того, щоб сповідувати ті думки і принципи, які народжувалися за участю Медведчука, і які сповідувалися весь цей час Медведчуком, як переконання, як погляди і як аргументована позиція з цього приводу», – заявив Медведчук в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, влада зараз шукає для себе вихід, «і вона бачить цей вихід – двопалатний парламент, мажоритарна система». «А Медведчук про це говорив рік тому. От і все, вся різниця. Більше того, Медведчук про це говорив, коли був ідеологом пропорційної системи і для виборів у парламент, і у місцеві. Медведчук про це говорив це у 2002-у, 2003-у і в 2004-у, коли був автором конституційної реформи», – сказав Медведчук.

Водночас, за словами лідера «Українського вибору», він має стосунки з представниками російської влади. «Коли вони спілкуються з Медведчуком, мається на увазі голова уряду або президент Російської Федерації, вони не спілкуються з Медведчуком, як з політичним або громадським, вони спілкуються, як Путін з Медведчуком чи Медведєв з Медведчуком. У нас є давні стосунки, і ми ці стосунки підтримуємо. Тому це різні речі», – сказав Медведчук.

Він уточнив, що його дочка є похресницею президента Російської Федерації Володимира Путіна і дружини голови уряду Росії Дмитра Медведєва.
XS
SM
MD
LG