Доступність посилання

ТОП новини

Дипломати США в Києві почали ламати стіну, щоб спорудити міст


В ім’я співпраці між Україною та США знищили стіну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

В ім’я співпраці між Україною та США знищили стіну

Заступник державного секретаря США Тера Саненшайн і посол Сполучених Штатів в Україні Джон Теффт разом почали валити в четвер одну зі стін у приміщенні колишнього консульського відділу посольства США у Києві. Урочисте повалення стіни стало початком реконструкції будівлі, в якій за рік має відкритися Американський культурний центр.

Новий такий центр в Україні, що замінить нинішній, сприятиме двостороннім взаєминам між двома народами, заявила під час початку реконструкції Тера Саненшайн.

«Не так часто ми приїжджаємо з Вашингтона для того, щоб зруйнувати стіну і цим самим збудувати міст. Це чарівний момент для публічної дипломатії: бачити на власні очі, як засновується новий, сучасний, динамічний центр для молоді України та США, яка матиме спільні програми, освітні та культурні заходи», – сказала заступник держсекретаря США.

Зі свого боку, посол Джон Теффт зауважив, що створення цього центру коштуватиме близько трьох з половиною мільйонів доларів. За його словами, хоча будівельні роботи й виконуватиме канадська підрядна компанія, до будівництва буде залучено значну частину українських матеріалів та використано місцевих працівників.

У посольстві США очікують, що Американський центр запрацює у березні наступного року. В його роботі будуть використовуватися найсучасніші інформаційні технології.
XS
SM
MD
LG