Доступність посилання

ТОП новини

Луценко, Яценюк, Турчинов приїхали до Тимошенко


Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк, заступник голови фракції Олександр Турчинов й екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко приїхали на короткострокове побачення з екс-прем’єром Юлією Тимошенко до Центральної клінічної лікарні №5 у Харкові.

За словами Яценюка, відповідно до чинного законодавства, пенітенціарна служба зобов’язана надати право на зустріч з Тимошенко, оскільки вона подала письмове клопотання з проханням про таку зустріч.

Відповідаючи на запитання, як бути з уточненням пенітенціаріїв про те, що жоден із трьох не звертався з письмовим проханням про побачення, Яценюк сказав: «Їм треба читати закони. У жодному законі не написано, що ми маємо звертатися. Звертатися має та людина, яка перебуває за ґратами».

Про що саме говоритимуть зі Тимошенко, Яценюк не уточнив.

Опозиціонер також зауважив, що на харківську площу Руднєва, звідки сьогодні планує розпочатися акція «Вставай, Україно!», міська влада стягнула кілька десятків маршрутних автобусів, а на Московському проспекті Харкова, де буде проходити опозиційна акція, з незрозумілих причин встановлені «каналізаційні машини».

Яценюк наголосив, що, незважаючи на це, хода відбудеться.

Крім того, до лікарні, де перебуває екс-прем’єр, приїхали народні депутати Арсен Аваков, Сергій Пашинський, Андрій Кожем’якін, Роман Забзалюк.

Вчора пенітенціарна служба заявила про те, що Тимошенко відмовилася від участі в засіданні Київського районного суду Харкова з розгляду кримінальної справи за обвинуваченням її в зловживанні на посаді керівника «Єдиних енергетичних систем України», призначеного на 12 квітня.

Водночас вона передала пенітенціарній службі заяву, в якій вимагає забезпечити сьогодні її побачення з Яценюком, Луценком і Турчиновим.

Вчора у «Батьківщині» повідомили, що харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов міськради з вимогою заборонити і марш, і мітинг у рамках загальнукраїнської акції «Вставай, Україно!» в цьому місті.
XS
SM
MD
LG