Доступність посилання

ТОП новини

Площу в Харкові, де має відбутися мітинг опозиції, оточили автобусами


Площа Руднєва в Харкові, де розташована будівля Апеляційного суду Харківської області і де мав відбутися мітинг опозиції, огороджена тролейбусами й автобусами, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Автобуси стоять по боках площі і з боку головного входу в апеляційний суд, де відбуваються засідання Київського райсуду Харкова в справі «Єдиних енергетичних систем України».

По Московському проспекту, поблизу площі, вишикувалися дев’ять тролейбусів. Тролейбуси стоять порожні. Зранку тут роздавали доручення директор Департаменту транспорту Харківської міської ради Сергій Дульфан і заступник міського голови Ігор Терехов. Чиновники не змогли пояснити, чому тролейбуси тут, а не на маршрутах. За Словами Сергія Дульфана, в Харкові всі тролейбуси вийшли на маршрути. «Стовідсотковий випуск», – наголосив Дульфан.

Близько 11:00 на площі Руднєва з’явилися з півсотні людей у формі приватної охоронної фірми. Охоронці порадили запитати у мерії, про причину їхнього чергування тут. У прес-службі муніципалітету кореспондентові Радіо Свобода сказали, що наразі не володіють інформацією про незвичне пересування міського пасажирського транспорту.

Проїзд по Московському проспекту ускладнений, машини їдуть ледь-ледь.

Погоджувальна комісія міської ради, обґрунтовуючи свій судовий позов, яким просила заборонити акцію опозиції, висловлювала побоювання з приводу виникнення транспортного колапсу.

Незважаючи на судову заборону стосовно проведення ходи і самого мітингу «Вставай, Україно!», опозиціонери мають на меті пройтися пішою ходою від площі Рози Люксембург і до площі Руднєва, де розташована будівля суду. В обласному осередку ВО «Свобода» повідомили, що сьогодні подали чергове повідомлення про проведення громадської акції.
XS
SM
MD
LG