Доступність посилання

ТОП новини

Жінок у владі має бути не менше 30% – Королевська


Наталія Королевська
Наталія Королевська
Міністерство соціальної політики підготувало законопроект, що передбачає представництво жінок у законодавчій і виконавчій владі на рівні не менше ніж 30%.

«Ми підготували законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків», – сказала міністр соціальної політики Наталія Королевська під час форуму «Жінки-підприємці: наступна рушійна сила української економіки?» у Києві.

За словами Королевської, цей законопроект передбачає представництво жінок в органах законодавчої і виконавчої влади, а також на державних посадах на рівні не менше ніж 30%.

«Згідно з критеріями ООН, 30 відсотків жінок – це мінімальний критичний поріг, який дозволяє впливати на політичні процеси і який нині прийнятий в європейських країнах. Там жінки вже обійняли належне становище. Крім того, наприклад, до 2020 року Німеччина планує увести до 40 відсотків жінок в управління компаніями країни», – заявила Королевська.

Міністр соцполітики висловила сподівання у підтримці цього документа урядом і парламентом України.

«Це буде перший рішучий крок на шляху гендерних змін у нашій країні», – наголосила Королевська.

Вона навела дані, згідно з якими в Україні лише 15% жінок очолюють середні підприємства й 12% – великі, що свідчить про невикористаний жіночий потенціал у країні.
XS
SM
MD
LG