Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонерам зачитали заборону на мітинг у Харкові (ВІДЕО, ФОТО)


Площу навколо Апеляційного суду Харківської області обгородили тролейбусами та автобусами
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Судові пристави зачитують текст заборони на проведення акції опозиції на площі Рози Люксембург у Харкові. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на місці події присутні представники опозиції, зокрема, депутат Арсен Аваков.

Опозиціонери вже встигли розгорнути великий державний прапор, який мають нести попереду ходи.

Раніше Аваков заявив, що маршрут руху ходи в рамках акції «Вставай, Україно!» може бути змінений в останні хвилини, оскільки міська влада чинить перешкоди для того, щоб унеможливити прохід учасників акції протесту Московським проспектом від площі Рози Люксембург до площі Руднєва.

Голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк наголосив, що Харків став першим містом з десяти, де вже пройшла акція «Вставай, Україно!», де влада зробила все можливе для того, щоб місто було заблокованим. За його слвоами, комунальні служби почали терміново ремонтувати мережі, у центр зігнали габаритні машини і громадський транспорт.

За словами Яценюка, незважаючи на це, опозиція не збирається скасовувати свою акцію. Збір оголошено о 14:30 на площі Рози Люксембург.

Водночас екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на запитання стосовно заборони акцій у Харкові заявив, що «нічого нового тут немає. На жаль, площа Свобода не була свободною, як і в 2007 році. Але це ознака страху, влада боїться людей».

Вчора суд заборонив проведення мітингу і ходи опозиції в Харкові. Влада міста, яка подавала відповідний позов, мотивувала свою вимогу тим, що при проведенні акції можлива загроза громадському порядкові.
Люди збираються на площі біля суду, де відбуваються слухання в справі ЄЕСУ
Люди збираються на площі біля суду, де відбуваються слухання в справі ЄЕСУ
XS
SM
MD
LG