Доступність посилання

ТОП новини

Метробудівці Дніпропетровська вимагали виплатити зарплату ще за минулий рік


У дніпропетровському метро, архівне фото
У дніпропетровському метро, архівне фото
У Дніпропетровську працівники «Дніпрометробуду» знову зібрались у вівторок на акцію протесту, вимагаючи виплати заробітної плати за чотири місяці і виконання обіцянок щодо повернення зарплатних боргів, які їм дали три тижні тому.

За словами учасників акції протесту, наразі 270 працівникам «Дніпрометробуду» держава заборгувала майже два мільйони гривень зарплати. Як зазначили працівники, наразі більша частина колективу – у відпустках за власний рахунок, відтак метрополітен не споруджують, а лише відпомповують воду з тунелів.

Учасники акції протесту зажадали від Верховної Ради створити спеціальну комісію і втрутитись у ситуацію.

Між тим в облдержадміністрації метробудівцям пообіцяли, що питання про погашення боргів із зарплати та фінансування подальшого будівництва дніпропетровської підземки розгляне уряд, і закликали «не розхитувати човен».

У прокуратурі області повідомили, що вже розслідують невиплату 2 мільйонів гривень зарплати метробудівцям – відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 175 Кримінального кодексу (безпідставна невиплата заробітної плати).

На початку квітня понад півсотні працівників ПАТ «Дніпрометробуд» пікетували будівлю Дніпропетровської облдержадміністрації, вимагаючи повернення зарплатних боргів. Акція протесту не була санкціонованою – робітники не попередили про неї органи влади, відтак керівництво їхнього підприємства пригрозило пікетувальникам адміністративною відповідальністю. У відповідь організатори акції заявили, що адміністрація підприємства першою порушила законодавство, не виплачуючи заробітну плату.

Нині Дніпропетровський метрополітен складається з єдиної лінії з шести станцій, яка прямує від однієї з околиць до вокзалу, не доходячи до центру міста. У найперших планах добудови – додати ще кілька станцій у центральній частині Дніпропетровська. Для фінансування будівництва метро місто розраховує на кредити європейських банків у розмірі понад 300 мільйонів євро.
XS
SM
MD
LG