Доступність посилання

ТОП новини

Меркель побачила багато проблем перед угодою ЄС із Україною


(архівне фото)
(архівне фото)
Україна ще має подолати багато проблем для зближення з Європейським союзом, заявила в середу канцлер Німеччини Анґела Меркель.

І справа ув’язненої колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко – не єдина перешкода на шляху до підписання вже узгодженої угоди про асоціацію між Україною і ЄС, наводить слова Меркель німецьке агентство Deutsche Presse-Agentur.

Як наголосила канцлер після переговорів у Берліні з прем’єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом, у вирішенні долі угоди йдеться ширше про дотримання верховенства права, прав і свобод людини в Україні.

Ансіп, зі свого боку, додав, що Україна ще має перед собою довгий шлях. Але, сказав він, Україна є важливим партнером Євросоюзу, тому угоду про асоціацію, на його думку, треба все ж підписати.

Президент України Віктор Янукович у вівторок знову заявляв, що сподівається на підписання угоди вже цієї осені.

У Європейському союзі багато разів наголошували, що вже парафована угода про асоціацію України з ЄС, включно з поглибленою і всеохопною зоною вільної торгівлі, може бути підписана, як тільки влада України засвідчить рішучі дії і відчутний поступ у трьох галузях: приведення до міжнародних стандартів результатів парламентських виборів минулого року і подальших заходів навколо них, поступу в подоланні вибіркового застосування правосуддя і в відверненні його на майбутнє, а також у втіленні реформ, визначених спільно в порядку денному асоціації.

При цьому, як заявляють у ЄС, у разі таких дій і поступу з боку України угоду можуть підписати вже до саміту програми Євросоюзу «Східне партнерство», що має відбутися в листопаді цього року у Вільнюсі, причому деяким частинам цієї угоди можуть тимчасово надати чинності ще до її ратифікації.
XS
SM
MD
LG