Доступність посилання

ТОП новини

Ургант публічно вибачився за жарт про українців (ВІДЕО)


Іван Ургант
Іван Ургант
Російський телеведучий Іван Ургант публічно вибачився за свій жарт щодо українців в ефірі російського Першого каналу.

«Я хочу вибачитися, попросити вибачення в усіх жителів України й у всіх, кого образило моє висловлювання необережне в телевізійній передачі «Смак». Повірте, я справді нікого не хотів цим образити, я просто сказав дурницю, не подумавши, й навіть не міг припустити, що в гумористичній програмі, програмі, в якій я взагалі ніколи ні про що не кажу серйозно, сказаний мною невдалий жарт може викликати таку гостру реакцію в Україні – у країні, яку я дуже люблю», – сказав шоумен в ефірі авторського ток-шоу на Першому каналі.

Він наголосив, що не вкладав «у цю безглузду фразу той жахливий і шовіністичний сенс, який побачив дехто».

«Тим паче – не міг уявити, що ця ситуація може спровокувати міжнародний скандал», – сказав Ургант.

Ведучий одного з кулінарних шоу на російському телебаченні Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села». Звертаючись до гостя програми Олександра Адабаш’яна, він додав: «Ви почистили мій клинок», на що той відповів: «Я просто останки жителів ... струшую». Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

МЗС України висловило обурення у зв’язку з висловлюваннями російського телеведучого. А ВО «Свобода» закликає зробити Урганта персоною нон ґрата в Україні.
XS
SM
MD
LG