Доступність посилання

ТОП новини

Черкаські депутати проігнорували позачергову сесію міськради


Більшість депутатів Черкаської міської ради не з’явилася в п’ятницю на позачергову сесію, ініційовану міським головою Сергієм Одаричем. Вони мали розглянути питання про розпуск виконавчого комітету.

Відповідно до закону «Про місцеве самоврядування», міський голова в разі зупинення рішення міськради має протягом не більше ніж двох тижнів винести його на повторний розгляд, що міський голова Черкас і зробив.

«Мені дуже прикро, що впродовж останніх двох тижнів у Черкасах депутати говорили про відставку виконавчого комітету і вважали, що це потрібно зробити терміново. Однак після мого вето на рішення сесії, присвячене цьому питанню, вони так і не з’явились, щоб повторно проголосувати. Шкода, що ініціатори не знайшли часу, щоб ухвалити рішення. Очевидно, що доведеться скликати сесію ще раз», – сказав Сергій Одарич.

Водночас голова міжфракційної депутатської групи «Черкащани» Артур Савін вважає скликання сьогоднішньої позачергової сесії неповагою до депутатів міської ради.

«Вона була скликана вчора ввечері шляхом надсилання смс депутатам. Вважаємо, що таким чином не повинні скликатися депутати, тим більше для розгляду такого важливого питання, як відставка виконкому», – каже Савін.

За його словами, депутати вже зібрали 32 підписи за скликання позачергової сесії міської ради у вівторок, 23 квітня. На ній вони ініціюватимуть імпічмент міського голови. Втім, він так і не підтвердив, чи вже має опозиційна до Одарича більшість необхідний 41 голос для відставки міського голови.

Понад тиждень тому депутати міської ради Черкас вирішили розпустити виконавчий комітет і припинити повноваження заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади і керуючого справами. У середу міський голова Черкас Сергій Одарич ветував це рішення, оскільки воно, за його словами, «абсолютно безглузде з юридичного погляду».
XS
SM
MD
LG