Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії заявили про новий удар Ізраїлю


Відеокадр, як стверджують, вибухів у військовому центрі Джамрая під Дамаском. Достовірність кадру не перевірена
Відеокадр, як стверджують, вибухів у військовому центрі Джамрая під Дамаском. Достовірність кадру не перевірена
У Сирії державні засоби інформації звинуватили Ізраїль у завданні ракетного удару по військовому науково-дослідницькому центрові на околиці столиці Дамаска.

За повідомленнями, в місці, де розташований центр Джамрая, а також на сусідніх складах озброєнь у ніч на неділю дійсно сталися вибухи.

Офіційних заяв із цього приводу не робили ні влада Сирії, ні Ізраїль.

Якщо заява підтвердиться, йтиметься вже про другий удар Ізраїлю в Сирії за кілька останніх днів. У ніч на п’ятницю, за неофіційними повідомленнями, Ізраїль завдавав такого удару по вантажеві ракет, призначених для антиізраїльського войовничного руху «Хезболла» в Лівані.

Про той удар офіційних повідомлень теж не було. Президент США, головного союзника Ізраїлю, Барак Обама заявив тільки, що Ізраїль має право захищати себе від потрапляння передових озброєнь у руки «Хезболли».

У січні Ізраїль, як виглядає, вже завдавав ударів у Сирії і по центрові Джамрая під Дамаском, і по іншій автоколоні з вантажем ракет для «Хезболли».

Радикальний ісламістський шиїтський рух «Хезболла» («Партія Аллаха») діє в Лівані і як політична партія антиізраїльського спрямування, і як збройне угруповання, яке має майже що регулярну армію. Він користується широкою підтримкою Ірану і влади Сирії. Рух брав участь у низці воєнних конфліктів із Ізраїлем, зокрема, у війні 2006 року. Ціла низка держав світу, і західних, і частина арабських, вважають його терористичною організацією.
XS
SM
MD
LG