Доступність посилання

ТОП новини

Річниця Болотної. Мітинг опозиції у Москві (НАЖИВО)

Рік тому на Болотній площі під час опозиційної акції сталися зіткнення демонстрантів з поліцією. Протягом минулого року 28 людей стали підслідними у так званій «болотній справі».

Мітинг завершився. На площу більше нікого не пропускають. Рамки металодетекторів працюють лише «на вихід».
Один з опозиційних лідерів Олексій Навальний під час виступу на мітингу на Болотній: «Я розумію, за що я борюсь. Я борюсь за нове майбутнє для своєї родини і своїх дітей. Як і ви, я не здамся». Опозиціонер публічно спробував підрахувати, скільки кримінальних справ на нього вже відкрили, але йому це не вдалось. «Мені начхати! Хай їх буде 124 – я буду говорити все, що я думаю. Якщо я називав правлячу партію «Партия жуликов и воров», то я робитиму це, не зважаючи на всі кримінальні справи. Якщо я скандував «Путин – вор!», то я робити це і зараз», – сказав Навальний.
Письменник Віктор Шендерович, виступаючи перед учасниками мітингу, пояснив, що вважає недоречним говорити ще раз про корупцію. «Говорити про злочинний режим вам – це все одно, що скандувати таблицю множення», – заявив він. За словами письменника, емоційно мітинги змінились: зимові зібрання можна назвати «радісними», в них не було агресії, але влада змінила інтонацію. «Путін з’їхав з глузду, але в цьому і ми винні. В багатьох з нас вдалось занести бацилу песимізму», – сказав він.
Поет Дмитро Биков, витупаючи на мітингу так прокоментував дії російської влади: «Так поводять себе люди, які побачили власну поразку»
Болотна площа оточена міліцією. Щоб зайти на Болотну, треба пройти крізь рамки металодетекторів
Болотна площа оточена міліцією. Щоб зайти на Болотну, треба пройти крізь рамки металодетекторів
Під час монтажу сцени на площі впала акустична колонка. Один із робітників загинув. Загиблого звали Максим Мєлков, йому було 26 років. За даними Інтерфаксу, він дотримувався опозиційних поглядів і як волонтер допомагав при підготовці акції у зв’язку з річницею подій на Болотній площі.

Через інцидент мітинг проводять без прапорів.
Більше про це
Пряма відео-трансляція з Болотної площі
XS
SM
MD
LG