Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Ізраїлю відвідав Путіна у Сочі


Нетальяху і Путін у Сочі, 14 травня 2013 року
Нетальяху і Путін у Сочі, 14 травня 2013 року
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, перебуваючи у російському Сочі обговорив із президентом Росії Володимиром Путіним ситуацію в Сирії.
Путін, виступаючи перед журналістами після зустрічі, закликав світові держави не вживати ніяких дій, які, за його словами, могли б ускладнити ситуацію в Сирії. Цей заклик пролунав у той час, коли на Заході все активніше обговорюється перспектива поставок зброї сирійським повстанцям, які воюють проти урядових військ президента Башара аль-Асада.

Тиждень тому ізраїльська авіація завдала ударів по декількох об’єктах на території Сирії. З’явилася інформація і про намір Росії поставити сирійському режиму ракетні системи «земля-повітря» S-300, яку днями міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прокоментував як вже завершену справу.

У найближчі дні очікують візиту до Росії Генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна для переговорів з російським керівництвом. Йтиметься про проблеми, пов’язані з конфліктом у Сирії, який триває вже більше двох років, і коштував життя, за даними ООН, понад 70 тисячам осіб.
XS
SM
MD
LG