Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Дніпропетровську всьоме відмовився звільнити з-під варти обвинуваченого в тероризмі


Індустріальний районний суд Дніпропетровська всьоме відмовився випустити обвинуваченого в тероризмі Дмитра Реву. Про це Радіо Свобода сьогодні повідомили адвокати підсудного.

За словами адвоката Віталія Погосяна, чотири рази він клопотався про зміну запобіжного заходу його підсудному під грошову заставу, один раз – під підписку про невиїзд, двічі – під взяття на поруки.

Як повідомив Погосян, востаннє суд не задовольнив його клопотання про взяття підзахисного на поруки громадською організацією.

«Попереднього разу суд, відмовляючи громадським організаціям у взятті Реви на поруки, мотивував своє рішення тим, що Рева не є членом жодної з організацій, які надали клопотання. Наразі в суді Рева повідомив, що написав заяву і був прийнятий до організації «ГРАД», однак суд знову відмовив, посилаючись на те, що невідомо, у який спосіб громадська організація гарантуватиме явку підсудного до суду», – сказав адвокат.

Сторона виступила державного обвинувачення категорично проти зміни запобіжного заходу проти підсудних, які проходять у справі про тероризм, мотивуючи це тяжкістю обвинувачення. Прокурор Ольга Чорнобривець заявила, що, за світовою практикою, «громадські організації не беруть на поруки терористів».

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG