Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпродзержинську протестували проти бездіяльності міської влади через загибель дитини


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Кілька десятків жителів Дніпродзержинська Дніпропетровської області пікетували в понеділок міську раду, протестуючи проти бездіяльності міської влади щодо розв’язання проблеми відкритих люків, яка нещодавно призвела до трагедії – загибелі дитини, повідомили Радіо Свобода активісти мітингу.

За даними організаторів, участь в акції протесту взяли активісти громадської організації «Форум», місцеві свободівці, а також небайдужі громадяни.

Учасники акції звинуватили міську владу і правоохоронні органи у спробах затягнути слідство у справі загибелі дитини і зробити винуватцями трагедії менеджерів середньої ланки міськводоканалу та батьків загиблого хлопчика.

Вони заявили про неприпустимість зволікати з розв’язанням проблеми відкритих люків і зазначили, що вже заручились підтримкою низки депутатів Верховної Ради.

У той же час активісти громадської організації «Форум» вели серед присутніх символічний збір грошей на придбання каналізаційних люків. Наразі зібрали 700 гривень.

Водночас у Дніпродзержинській міській раді в понеділок повідомили, що позачергова сесія міськради ухвалила надати з міського бюджету близько 2,7 мільйонів гривень на придбання кришок для люків. Однак позбавляти ліцензій пункти прийому металобрухту, як того вимагали учасники акції, міськрада не стала.

А у прокуратурі області цього ж дня повідомили, що підозрюваними у справі про загибель дитини через падіння в каналізаційний люк є посадовці «Міськводоканалу». За заявою прокуратури, у ході досудового слідства встановлено, що керівництво комунального підприємства знало, що в Дніпродзержинську не закриті 3 тисячі люків, проте ніяких дій не вживало.

Раніше у Дніпродзержинську через загибель дитини, що впала у відкритий люк, вимагали відставки міського голови.

За інформацією з міліції, інцидент із загибеллю дитини у Дніпродзержинську стався 28 квітня: дитина гуляла з батьками і впала у 5-метровий каналізаційний колодязь. Отвір не був зачинений, він заріс травою. Також на дні колодязя не виявилося обов’язкових запобіжних ґраток. Малюка понесло стічними водами по колектору. Тіло хлопчика знайшли через добу і відправили на експертизу.
XS
SM
MD
LG