Доступність посилання

ТОП новини

Freedom House стурбована нападом на журналістів у Києві 18 травня


Міжнародна правозахисна організація Freedom House занепокоєна нападом на журналістів у Києві 18 травня і закликає владу України провести повне розслідування і притягнути до відповідальності нападників.

«Будь-яка подальша затримка у пошуках нападників, принаймні частина яких, очевидно, відома владі, є відмовою від гарантій вільної і безперешкодної роботи журналістів», – ідеться в заяві Freedom House.

Організація вказує на тенденцію до недобросовісних розслідувань в Україні фактів нападів на журналістів, що веде країну «до культури безкарності».

Минулої суботи під час висвітлення подій, що відбувалися поруч з акцією опозиції на Софійській площі, невідомі молодики атакували журналістів «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і газети «Комерсант» Влада Соделя. Потерпілі кажуть, що протягом певного часу міліціонери, що перебували поруч, взагалі не втручалися в цей інцидент. Колеги Сніцарчук і Соделя стверджують, що за допомоги соціальних мереж, відео- і фотодокументів встановили особи кількох нападників, але міліція зволікає з затриманням правопорушників.

Заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров повідомив, що у справі за фактом побиття журналістів під час масових акцій в Києві 18 травня вже встановлено головного підозрюваного і допитано близько 70 осіб.
XS
SM
MD
LG