Доступність посилання

ТОП новини

«Репортери без кордонів»: напади на журналістів в Україні залишаються безкарними


Практично завжди фізичне насильство над журналістами в Україні залишається безкарним, заявляє міжнародна організація «Репортери без кордонів». Організація критикує заклики українського прем’єра Микола Азарова позбавити акредитації журналістів за їхній протест на засіданні уряду.

«Замість того, щоб покарати цих журналістів, влада повинна звертати увагу на їхні вимоги. Фізичні напади на журналістів майже завжди залишаються безкарними в Україні. Ця безкарність стимулює загрозливе зростання насильства відносно журналістів», – наголошують «Репортери без кордонів».

В організації зауважують, що акція журналістів під час засідання Кабінету Міністрів 22 травня була спокійною і мовчазною, не заважала роботі міністрів і була спрямована на привернення уваги до безкарності осіб, відповідальних за напад на двох журналістів під час мітингу в Києві 18 травня.

«Репортери без кордонів» назвали неправильним позбавляти акредитації журналістів за подібні дії. Організація також закликає владу провести повне й безстороннє розслідування за фактом всіх нападів на журналістів і блогерів, оскільки високий рівень насильства й безкарності безпосередньо впливає на свободу ЗМІ в Україні.

На засіданні Кабінету міністрів цього тижня близько десяти журналістів стали спиною до урядовців, тримаючи плакати із закликами розслідувати напад на своїх колег під час акцій у Києві 18 травня.

Прем’єр назвав дії журналістів «цирком» і пообіцяв позбавити їх акредитації в уряді. Вчора ж Азаров запросив учасників акції до себе, поспілкувався з ними й пообіцяв не позбавляти їх акредитації.
XS
SM
MD
LG