Доступність посилання

ТОП новини

Доля української ГТС залежатиме тільки від самої України – єврокомісар


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Україна сама вирішуватиме, з ким і як вона модернізуватиме свою газотранспортну систему, заявив сьогодні комісар ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле під час третьої сесії Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ у Брюсселі.

«Наша пропозиція добре відома. Це – пропозиція брати участь у тристоронньому чи багатосторонньому проекті оновлення газотранспортної системи. Та сама Україна обиратиме найкращий шлях, як підтримувати систему дієздатною з тим, щоб вона залишалася надійним постачальником (газу з Росії до країн ЄС)», – сказав єврокомісар, відповідаючи на запитання депутата Європарламенту про те, що президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін могли вирішити подальшу долю української ГТС без участі Брюсселя, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

За повідомленнями преси, які вже назвали мало ймовірними в уряді, Янукович і Путін могли домовлятися про створення консорціуму на базі української ГТС, ключовим учасником якого стане російський «Газпром», в обмін на зниження ціни на російський газ для України під час своєї зустрічі в неділю. Також очікують, що рішення про створення газотранспортного консорціуму на базі української газотранспортної системи президенти України і Росії обговорять на засіданні Вищої євразійської економічної ради у столиці Казахстану Астані, яке відбудеться завтра і на яке вирушив український керівник.
XS
SM
MD
LG