Доступність посилання

ТОП новини

Сина голови Меджлісу, який застрелив людину, взяли під варту на два місяці


Хайсер Джемілєв, архівне фото
Хайсер Джемілєв, архівне фото
Київський районний суд міста Сімферополя обрав у вівторок запобіжний захід у вигляді утримання під вартою упродовж 60 днів для сина голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера, який у понеділок із необережності застрелив людину, повідомляють агентства.

При цьому, за повідомленням агентства «Українські новини» з посиланням на представника кримської міліції, його мають утримувати у слідчому ізоляторі в Сімферополі.

Водночас агентство «Інтерфакс-Україна» повідомляє з посиланням на речницю кримської прокуратури, що його, за рішенням суду, утримуватимуть у Кримській республіканській психіатричній лікарні № 1 у Сімферополі.

За цим повідомленням, суд також призначив низку експертиз, включно з психолого-психіатричною і наркологічною.

Як повідомляв Радіо Свобода Мустафа Джемілєв, його молодший син Хайсер раніше лікувався від психічного розладу і вживав у зв’язку з цим певні ліки. Водночас він категорично відкинув повідомлення, ніби його син у час трагедії перебував у стані наркотичного сп’яніння.

У понеділок Меджліс повідомив на своєму сайті, що Хайсер Джемілєв із необережності вбив людину. Нещасний випадок стався в Бахчисараї через необережне поводження із зареєстрованою вогнепальною зброєю, мовилося в повідомленні. Кримська міліція пообіцяла розслідувати це «резонансне вбивство» «гранично об’єктивно».
XS
SM
MD
LG