Доступність посилання

ТОП новини

Уряд забезпечить відпочинок і оздоровлення 3 мільйонів дітей – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Три мільйони дітей уряд планує забезпечити відпочинком і оздоровленням у цьому році. Про це на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Микола Азаров.

«У кожному регіоні повинно відпочини не менше як 70 відсотків дітей шкільного віку. Як мінімум 40 відсотків (1 мільйон 100 тисяч дітей) не тільки відпочинуть, але і отримають якісне оздоровлення», – наголосив він.

Задля цього, за словами Азарова, фінансування дитячого відпочинку у цьогорічному державному бюджеті усіх рівнів збільшено на 20 відсотків.

«Це не просто статистика. Це абсолютно необхідна турбота про наших дітей, які (в першу чергу у індустріальних містах) зазнають стресів, перевтоми, недостатньо рухаються та мало відпочивають на свіжому повітрі», – пояснив прем’єр.

За словами Азарова, переважна більшість областей України готова до початку сезону літнього дитячого відпочинку та оздоровлення, однак є винятки.

«Досі не отримали дозволів на відкриття 27 закладів оздоровлення у Луганській області та 15 у Сумській. Уряд заслухає відповідальних керівників, згаданих обладміністрацій, чому їм не вистачило року для підготовки дитячого відпочинку і як вони виправлятимуть ситуацію», – сказав урядовець.

Водночас Азаров наголосив, що задля уникнення подібних ситуацій варто застосовувати механізми міжрегіонального співробітництва та обміну можливостями.

Раніше вже надходили повідомлення про те, що в регіонах, зокрема, в Кіровограді, через наказ із управління освіти оздоровити 70 відсотків дітей класні керівники під різними приводами змушують віддавати дітей до літніх таборів при школах, так що доходить навіть до погроз. Це сталося після того, як Азаров уже заявляв про намір уряду оздоровити саме 70 відсотків дітей шкільного віку на засіданні уряду 15 травня.
XS
SM
MD
LG