Доступність посилання

ТОП новини

Керівника Дніпродзержинського водоканалу звільнили через загибель дитини


Директора Дніпродзержинського міськводоканалу Миколу Прошу звільнено з роботи через загибель дитини у відчиненому каналізаційному люку, повідомили в п’ятницю Радіо Свобода у Дніпропетровській облдержадміністрації.

За даними з облдержадміністрації, розпорядження про це сьогодні підписав дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов.

За даними з міськради, наразі у Дніпродзержинську ведуться роботи із закриття люків – працюють бригади комунальників, у тому числі міськводоканалу.

Після трагедії у Дніпродзержинську на Дніпропетровщині замислились над можливістю використання антивандальних кришок для каналізаційних люків.

Керівництво облдержадміністрації вимагає від влади міст та районів організувати систему моніторингу стану люкового господарства.

Раніше у Дніпродзержинську півсотні жителів пікетували міську раду, вимагаючи відставки міського голови Станіслава Сафронова та покарання для керівників «Міськводоканалу» через загибель хлопчика, який упав у відкритий каналізаційний люк.

Інцидент із загибеллю дитини у Дніпродзержинську стався 28 квітня: дитина гуляла з батьками і впала у 5-метровий каналізаційний колодязь. Отвір не було зачинено, він заріс травою. Також на дні колодязя не виявилося обов’язкових запобіжних ґраток, і малюка понесло в колектор стічними водами.
XS
SM
MD
LG