Доступність посилання

ТОП новини

Тягнибок у Донецьку закликав боротися, щоб не допустити Януковича у другий тур президентських виборів


Опозиційні лідери в Донецьку, 31 травня 2013 року
Опозиційні лідери в Донецьку, 31 травня 2013 року
Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, виступаючи в п’ятницю в Донецьку, заявив, що позиція його партії щодо участі опозиції в майбутніх президентських виборах збігається з позицією колишнього прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олег Тягнибок, зокрема, наголосив: «За ті два роки, (які лишилися до очікуваних 2015 року виборів,) треба поставити собі планку боротися, щоб (нинішній президент Віктор) Янукович не вийшов у другий тур».

«Ми вважаємо, що недоцільно і нелогічно, якщо система виборів президентських буде така, як зараз, визначати єдиного кандидата від опозиції. Бо ви розумієте, якщо визначити єдиного кандидата за два роки, це дуже складно. Крім того, ми є різні політичні сили, що «Свобода», що УДАР, що «Батьківщина», у нас є різний виборець. І цей виборець хоче бачити кандидата в президенти того, як він і є самий», – заявив він.

Як сказав Тягнибок, «правильно буде, коли при двохтурових президентських виборах домовитися, що усі опозиційні кандидати підтримають того, хто вийде в другий тур». «Багато хто говорив про народне опитування, от народ і визначить», хто з опозиційних кандидатів має найбільшу підтримку, сказав лідер «Свободи».

«А якщо вибори будуть однотурові, про що зараз говорить Партія регіонів, тоді звісно, що треба в першому турі, оскільки це буде тільки один тур, визначати одного кандидата», – вважає Тягнибок.

У п’ятницю в Донецьку опозиція провела мітинг «Вставай, Україно!», який, за повідомленням кореспондента Радіо Свобода, відвідало понад тисячу осіб. Міліція оцінила число учасників у 800, партія «Батьківщина» – в чотири тисячі.

Юлія Тимошенко в оприлюдненій днями статті заявила, що вона проти висунення від опозиції єдиного кандидата на посаду президента, якщо вибори будуть відбуватися в два тури: «Вважаю, що висунення єдиного кандидата від опозиції на президентські вибори не тільки не потрібно, але й вкрай шкідливо для перемоги». Якщо ж влада влаштує президентські вибори в один тур, то «від опозиції буде єдиний кандидат, і він уже визначений», заявила Тимошенко.

Крім того, Вона також закликала опозицію і владу заявити про взаємне припинення акції «Вставай, Україно!» та так званого «антифашистського» руху і визначити спільний план дій щодо інтеграції України до Європейського союзу.
XS
SM
MD
LG