Доступність посилання

ТОП новини

У Пакистані призначений новий прем’єр


Наваз Шаріф, на цьому архівному фото ще під час передвиборної кампанії 7 травня 2013 року
Наваз Шаріф, на цьому архівному фото ще під час передвиборної кампанії 7 травня 2013 року
Пакистанський політик Наваз Шаріф став сьогодні прем’єр-міністром країни втретє. Його привів до присяги президент Асіф Алі Зардарі.

Перед цим нижня палата парламенту Пакистану затвердила його на посаді 244 голосами з 342. Шаріф, виступаючи після голосування, сказав, що воно підтвердило важливість демократії для його країни, і «рух уперед світлим шляхом демократії» є єдиним вибором для Пакистану.

Перед його урядом постають численні труднощі, серед яких нестача електроенергії, застій в економіці і часті напади терористів.

Партія Шаріфа, Пакистанська мусульманська ліга (Наваз), названа його іменем, за результатами виборів, що відбулися у травні, отримала 166 мандатів у нижній палаті парламенту з 342, що в коаліції з групою незалежних депутатів дозволило їй сформувати більшість.

Вибори 11 травня стали першим прикладом демократичної передачі влади в Пакистані від моменту здобуття країною незалежності в 1947 році.

Попереднє перебування 63-річного нині Наваза Шаріфа на посаді прем’єра перервав 13 років тому військовий переворот. Він очолював уряд Пакистану вже двічі: в 1997–99 роках, а перед тим у 1990–93-му.
XS
SM
MD
LG