Доступність посилання

ТОП новини

Рейтинг «Вороги преси» є відвертою брехнею і наклепом – Княжицький


Київ – Прем’єр-міністр Микола Азаров, президент Віктор Янукович та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко – найбільші вороги української преси 2012-2013 року. Такими є результати щорічного дослідження Інституту масової інформації та Незалежної медіа-профспілки. Усього ж таких «ворогів» нині 20. Поміж тим самі «переможці» подібним «визнанням» не задоволені.

Серед «здобутків» прем’єр-міністра Миколи Азарова перед українськими ЗМІ у 2012-2013 році експерти виділяють штучне обмеження спілкування міністрів із журналістами, системний тиск на свободу слова, а також цензуру та перешкоджання законній професійній журналістській діяльності.
Азаров хоче вигнати журналістів з Кабміну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00
Не відстає від прем’єра у рейтингу і президент Віктор Янукович. У цьому списку він є головним натхненником «покращення» свободи слова в Україні. Завдяки президентові, вважають укладачі рейтингу, протягом останнього року зросла кількість нападів на журналістів та безкарність нападників, відбулася зачистка медіа-простору від критики влади та гострих тем, поширились різні види цензури, падіння України у міжнародних рейтингах свободи слова й зросла закритість влади.
Журналісти традиційно приїхали під «Межигір’я»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
«Почесна» ж «бронза» у списку ворогів преси цього року дісталася міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку. За оцінками експертів, саме на ньому лежить відповідальність за участь міліції у перешкоджанні законній журналістській діяльності та відсутність прогресу в розслідуваннях нападів на журналістів.
Захарченко має піти у відставку – журналісти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Для Княжицького планували номінацію «Зрада року» – організатори

Поміж тим у першій десятці рейтингу можна знайти і колишнього журналіста, а нині опозиціонера Миколу Княжицького. Йому закидають знищення репутації опозиційного каналу ТВі шляхом введення цензури, відсутності реакції на протест журналістського колективу та використання економічних важелів тиску на нього.

Організатори дослідження наголошують, що для Княжицького взагалі хотіли ввести окрему номінацію – «Зрада року».

Між тим сам депутат називає подібні рейтинги «наклепом і відвертою брехнею».

Репутація ТВі не знищена. Кількість глядачів каналу росте
Микола Княжицький
«Такі закиди можуть робити тільки ті люди, які проти української журналістики і проти української культури. Репутація ТВі не знищена. Кількість глядачів каналу росте, відомі журналісти, громадські та культурні діячі, навпаки, на канал повернулися. Сказати, що з поверненням Бурмаки, з новими програмами Портникова, з приходом Бондаря і Чубая репутація каналу знищилась, можуть тільки ті люди, які справді цю репутацію знищити хочуть», – наголошує Княжицький.
(Згідно з рейтингом «Вороги преси 2012-2013»)

Вони, насправді, є ворогами власного народу – експерт

Рейтинг «Вороги преси в Україні» проводиться уже кілька років поспіль. За словами ініціаторів, він має на меті насамперед продемонструвати відсутність якісної взаємодії зі ЗМІ. Окрім того, він свідчить і про те, що у чиновників немає нормальної взаємодії із суспільством, відтак, їхнє професійне майбутнє – неможливе.

Вони, насправді, є упирями, які є ворогами не тільки преси, а й ворогами свого власного народу
Оксана Романюк
«Вони, насправді, є упирями, які є ворогами не тільки преси, а й ворогами свого власного народу. Тому що вони не дають народу отримати об’єктивну інформацію. Вони породжують замкнене коло корупції, яке заважає розвитку України, вони фактично смокчуть кров з України», – наголошує представник міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк.

Поміж тим організатори сподіваються, що переможці рейтингу виправляться. А поки ж усім їм обіцяють надіслати «почесні» дипломи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG