Доступність посилання

ТОП новини

Владна партія Азербайджану знову висунула Алієва на президента


Ільгам Алієв, архівне фото
Ільгам Алієв, архівне фото
Владна в Азербайджані партія «Новий Азербайджан» висунула в п’ятницю президента країни Ільгама Алієва кандидатом на цю ж посаду на третій термін поспіль.

На з’їзді партії у столиці країни Баку Алієва також переобрали на посаду голови партії, а його дружину Мегрібан – на посаду одного з чотирьох заступників голови.

51-річний Ільгам Алієв керує Азербайджаном із 2003 року, коли був обраний на посаду президента після відставки через здоров’я його батька Гейдара Алієва, який невдовзі помер; 2008 року його переобрали на другий п’ятирічний термін, а 2009-го він влаштував конституційний референдум, одним із кроків якого було скасування меж безперервного перебування на президентській посаді.

Опозиція, а також правозахисники в Азербайджані і за кордоном звинувачують Алієва в кумівстві, зосередженні багатства і ресурсів країни (Азербайджан має одні з найбільших у світі покладів нафти і газу) в руках власної родини і в систематичному порушенні прав людини.

Вибори президента Азербайджану мають відбутися 16 жовтня цього року. Всі дотеперішні вибори в цій країні, за якими спостерігала Організація з безпеки і співпраці в Європі, за словами її спостерігачів, не повністю відповідали міжнародним стандартам.
XS
SM
MD
LG