Доступність посилання

ТОП новини

Україні за вступ до Митного союзу пропонували вкрай вигідні умови – Азаров


(архівне фото)
(архівне фото)
Україні пропонували вступити до Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусі на «економічно вкрай вигідних умовах», обіцяли різке зниження ціни на російський газ і скасування експортних пішли на нафту, заявив у п’ятницю прем’єр-міністр Микола Азаров.

За його словами, серед цих умов були, наприклад, різке зниження ціни на газ і скасування експортного мита на нафту.

«Це реальні мільярди доларів», – сказав Азаров у програмі «Іспит для влади» на Першому національному телеканалі, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

«Але ми своїм партнерам говорили, що Україна не може поводитися як непослідовна наречена: давати обіцянки, а потім від них відмовлятися», – додав прем’єр.

Азаров пояснив, що Україна взяла на себе цілу низку міжнародних зобов’язань як член Світової організації торгівлі.

«Як ми можемо одним розчерком пера розірвати ці угоди? Ми дотримуватимемося умов тих угод, які ми підписали», – наголосив він.

Цього ж дня Микола Азаров, спілкуючись у фейсбуці, заявляв, що в разі приєднання України до Європейського союзу обмеження її суверенітету буде «на порядок більше», ніж у разі вступу до Митного союзу.

Але, за його словами, в економіці, та й у політиці, не буває лише позитивних і лише негативних рішень, і в будь-якому рішенні є свої плюси і мінуси. «І дуже важливо, щоб плюси завжди переважали над мінусами», – сказав Азаров.

Крім того, прем’єр тоді теж заявив, що членство України у Світовій організації торгівлі ускладнює її можливе повноцінне членство в Митному союзі.
XS
SM
MD
LG