Доступність посилання

ТОП новини

Ірак і Ізраїль висловили занепокоєння подіями на кордоні з Сирією


Ізраїльтяни і туристи спостерігають за боєм у Сирії з ізраїльського боку лінії перемир’я на Голанських висотах, 7 червня 2013 року
Ізраїльтяни і туристи спостерігають за боєм у Сирії з ізраїльського боку лінії перемир’я на Голанських висотах, 7 червня 2013 року
Сирійські повстанці здійснили напади на два іракські прикордонні пости, повідомив у неділю представник прикордонної поліції Іраку полковник Наїф Заїлі.

За його словами, напади здійснені в межах двох кілометрів від пункту перетину іраксько-сирійського кордону «Аль-Валід», який наразі контролюють із сирійського боку урядові війська Сирії.

Попередніми місяцями повстанці вже не раз намагалися захопити і цей пункт перетину кордону.

Тим часом в Ізраїлі прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що очікуване виведення значної частини миротворців ООН із Голанських висот на лінії перемир’я з Сирією означає, що його країна у своїй безпеці муситиме покладатися сама на себе.

Раніше цього тижня Австрія, військові якої складають близько третини цих миротворців, заявила, що виведе їх після нападу з боку сирійських повстанців і боїв у місцевості біля лінії перемир’я між повстанцями і урядовими військами Сирії; готовність замінити австрійців уже висловила Росія, яку вважають фактичним союзником сирійської влади.
XS
SM
MD
LG