Доступність посилання

ТОП новини

Голова парламенту: Конституційний суд не призначав виборів у Києві


Володимир Рибак, архівне фото
Володимир Рибак, архівне фото
Конституційний суд України, ухваливши нещодавно рішення про термін чергових місцевих виборів, цим рішенням не призначив ніяких конкретних виборів, а тільки роз’яснив конституційну норму, заявив сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Як нагадав він, виступаючи перед учасниками одного з заходів IX Українського муніципального форуму Асоціації міст України в Ялті, повноваження призначати місцеві вибори належать парламентові, повідомила прес-служба Верховної Ради.

У владній Партії регіонів, до якої належить і Рибак, переважно вважають, що, за цим рішенням Конституційного суду, повноваження нинішнього складу Київської міської ради, обраної понад 5 років тому, мають бути продовжені до осені 2015 року, коли в жовтні мають відбутися чергові місцеві вибори в усій Україні. Дострокові ж вибори міського голови Києва після минулорічної відставки Леоніда Черновецького «регіони» хотіли б призначити на кінець літа. Опозиція наполягає на дострокових виборах восени і мера, і міськради Києва, вважаючи нинішній склад міськради вже не легітимним.
XS
SM
MD
LG