Доступність посилання

ТОП новини

Інцидент із суддею в ресторані: міліціонери затримані, хто винен?


У Харкові арештували трьох міліціонерів державної служби охорони, які вночі з середи на четвер затримали у ресторані суддю. Арешт міліціонерів ініціювала обласна прокуратура. Там вважають, що міліціонери мали захищати не охоронця ресторану, а людину, що має статус судді. А суддя, за версією прокурорів, став жертвою незаконних дій міліції. Керівник МВС Віталій Захарченко звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням об’єктивно розслідувати харківський конфлікт.

Суддя Київського районного суду Харкова тимчасово відсторонений від розгляду кримінальних справ до з’ясування обставин нічної бійки. Від виконання обов’язків відсторонили і трьох співробітників держохорони, ба більше, їх взяли під варту за те, що вони не захистили суддю від охоронця ресторану.

Свою версію подій Радіо Свобода розповіла речник державної служби охорони Світлана Павловська. За її словами, співробітники цієї служби приїхали до ресторану «Старгород» на виклик. Охоронець ресторану повідомив про бійку, що виникла між його колегою та VIP-персоною, що там святкувала день народження.
Співробітників ДСО затримали у Харкові за те, що вони намагалися заспокоїти суддю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:08 0:00
Співробітників ДСО затримали у Харкові за те, що вони намагалися заспокоїти суддю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
(Відео з камери спостереження)

Працівники міліції вже на власні очі побачили, як чоловік, ймовірно напідпитку, зі слідами крові на обличчі, вдарив охоронця ресторану. Розповідають, що він агресивно розмахував руками і погрожував розправою відвідувачам. Щоб вгамувати чоловіка, міліціонери застосували фізичну силу та одягнули на нього наручники.

«Саме в цей момент він почав говорити, що є суддею. Хоча не показав ніяких документальних свідоцтв щодо свого статусу. Коли на місце події прибули співробітники прокуратури, то вони дійсно підтвердили, що він є суддею одного з судів міста Харкова. Він був переданий співробітникам прокуратури і було відкрито кримінальне провадження», – говорить речниця державної служби охорони Світлана Павловська.

Але, на думку першого заступника обласного прокурора Володимира Суходубова, це недостовірна інформація. Як стверджує прокурор, навпаки, потерпілим у цьому нічному конфлікті є суддя, бо його під час святкування дня народження вдарила в обличчя людина з іншої компанії. Суддя через удар впав на підлогу, а охорона ресторану продовжувала вправлятися кулаками.

Дві карні справи: злісне хуліганство і перевищення службових обов’язків

Як запевняє Володимир Суходубов, троє міліціонерів із держохорони, замість того, щоб розібратися з «незаконними» діями охоронців ресторану та допомогти потерпілому судді, пішли в рукопашний бій, застосували сльозогінний газ та наручники. А коли вже було з’ясовано, що перед міліціонерами таки суддя, правоохоронці ще 20 хвилин тримали його в наручниках.

«Вони (співробітники прокуратури) сказали: «Перед Вами суддя Київського районного суду. Зніміть наручники. А міліція відповіла: «Не ваша справа. Ви п’яні», – каже перший заступник обласного прокурора Володимир Суходубов.

За повідомленням харківської прокуратури, з посиланням на експертизу, суддя був у легкому сп’янінні, а працівники прокуратури, які були поруч у ресторані, на той час були зовсім тверезі.

Тепер ведеться слідство за двома кримінальними справами – стосовно злісного хуліганства охоронців ресторану та перевищення службових обов’язків трьома співробітниками держохорони.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG