Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко дозволили побачитися з дочкою в палаті – тюремники


Керівництво Качанівської виправної колонії як виняток дозволило побачення екс-прем’єра України Юлії Тимошенко з її захисником – дочкою Євгенією – не в кімнаті для побачень, а у лікарняній палаті. Про це повідомляє прес-служба пенітенціарної служби України.

За повідомленням, Юлію Тимошенко поінформували про те, що до неї прибула дочка, але екс-прем’єр заявила про своє небажання переходити в іншу кімнату, яка розташована на відстані кількох метрів від її палати.

«Розуміючи мету таких заяв (яка полягає в тому, щоб згодом публічно і безпідставно звинуватити співробітників виправної колонії в нібито перешкоджанні побачення) керівництво колонії як виняток дозволило захисниці провести зустріч із засудженою безпосередньо в медичній палаті. Таке рішення було ухвалене без жодних об’єктивних причин і лише з метою не допустити поширення неправдивих обвинувачень на адресу пенітенціарного відомства», – йдеться в заяві пенітенціаріїв.

За їхніми словами, створюється враження, що засуджена і захисники останнім часом діють за одним і тим самим сценарієм – «зірвати проведення зустрічі, а далі звинувачувати в цьому колонію».

У відомстві також наголосили, що згідно з відомчою інструкцією щодо організації проведення короткострокових побачень, «жоден засуджений в Україні не має права проводити їх там, де заманеться».

Водночас у харківській «Батьківщині» заявили, що дочку Тимошенко пустили на побачення до матері після 1,5 годин очікування.

15 червня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що стан здоров’я його підзахисної різко погіршився і він має намір звертатися до німецьких лікарів з проханням терміново прибути в Україну для проведення комплексного обстеження.
XS
SM
MD
LG