Доступність посилання

ТОП новини

Заява опозиції стримує «мишей» – Олександра Кужель


Олександра Кужель
Олександра Кужель
Інформація, яка стає доступною для всіх, є дуже серйозним стримувальним фактором. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила народний депутат із фракції «Батьківщина» Олександра Кужель, коментуючи заяву Об’єднаної опозиції про політичні переслідування опозиціонерів та членів їхніх родин. Останнім часом, як мовиться в заяві опозиції, яку підписали 112 депутатів, є підстави твердити про десятки випадків переслідувань, зокрема, з протиправним тиском на родини народних депутатів Ірини Купрейчик, Лесі Оробець і кандидата у народні депутати Аркадія Корнацького.

– Інформація, яка стає доступною для всіх, є дуже серйозним стримувальним фактором, як світло на мишей. Найголовніше – хай прочитає про це і президент, і генеральний прокурор. Хай прочитає генеральний прокурор і покаже свою реакцію. Бо пана Корнацького захоплюють ім’ям генерального прокурора, і я не чула відповіді на це питання. Натомість у кожному випадку показують або на президента, або на голову облдержадміністрації. Необхідно, щоб було прозоре інформування населення про те, що ми боремося, що ми не здаємося. Це дуже важливо.

– Чи можна говорити про те, що кількість таких випадків, про які Ви говорили, перетнула якусь критичну межу?

– Випадків дуже багато, але ми не можемо це замовчувати. І це стосується не тільки членів команди Об’єднаної опозиції. Звертаються до нас люди щодо тортур, що забирають бізнес. Ми звертаємося до людей, щоб було зрозумілим, що це є загальнонаціональна проблема існування такої влади, відсутність права, правосуддя, те що правоохоронні органи не стоять на захисті громади, громадянина України.

– Оприлюднюючи таку заяву, чи можна вплинути якимось чином на владу, чи, можливо, Ви сподіваєтеся на реакцію Європи?

Ми сподіваємося на реакцію не тільки Європи, а всіх країн світу, щоб вони бачили, який режим сьогодні існує в Україні
– По-перше, ми сподіваємося на реакцію не тільки Європи, а всіх країн світу, щоб вони бачили, який режим сьогодні існує в Україні, в країні, яка розташована в центрі Європи. По-друге, щоб люди, які займають відповідальні посади, взяли на себе відповідальність – або сказати, що це не відповідає дійсності, що вони не стоять за організацією таких рейдерських захоплень і переслідувань опозиціонерів, або ж тоді діє їхня мовчазна згода, і що вони таким чином підтверджують існування тієї ситуації, яка є.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG