Доступність посилання

ТОП новини

Справу Індила призначили до розгляду по суті – прокуратура Києва


Ігор Індило
Ігор Індило
Деснянський райсуд закінчив попередній розгляд справи щодо обставин смерті студента Ігоря Індила в Шевченківському райуправлінні столичної міліції і призначив справу до розгляду по суті. Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, засідання призначене на 10 липня.

Прокурор Наталія Сьома заявила, що матеріали справи не містять порушень, які могли б перешкодити призначенню її до розгляду по суті. «Усі вимоги апеляційного суду виконано в повному обсязі», – констатувала вона.
Ігор Індило помер у Шевченківському райвідділі міліції Києва 18 травня 2010 року – дільничний міліціонер забрав його з одного із гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

Прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції. Пізніше справу передали для розслідування в прокуратуру Києва. Там заявили, що смерть студента стала наслідком службової недбалості і перевищення повноважень з боку двох працівників правоохоронних органів.
На початку 2012 року Деснянський районний суд столиці засудив дільничного Сергія Приходька, обвинувачуваного у причетності до загибелі Індила, до 5 років позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на два роки.

Перед цим, 23 грудня 2011 року, суд закрив кримінальну справу стосовно ще одного з підсудних – старшого інспектора Шевченківському районного управління міліції Сергія Коваленка. Цю справу за частиною першою статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України було закрито на підставі акту амністії.

Рішення про умовне засудження колишнього співробітника міліції оскаржив адвокат батьків Індила.

Минулого місяця Апеляційний суд Києва відправив на додаткове розслідування до Деснянської райпрокуратури столиці кримінальну справу за обвинуваченням двох співробітників міліції у причетності до смерті Індила.
XS
SM
MD
LG