Доступність посилання

ТОП новини

В Україні вийде «Коротка історія тракторів українською» британської письменниці Левицької


Марина Левицька, британська письменниця українського походження
Марина Левицька, британська письменниця українського походження
В Україні виходить друком український переклад першої книги британської письменниці Марини Левицької «Коротка історія тракторів українською» .

Семирічна відстань між англомовним виданням (A Short History of Tractors in Ukrainian) та українським перекладом частково пояснюють неоднозначною реакцією на те, як постають у тій книзі українські персонажі.

В інтерв’ю Радіо Свобода Марина Левицька сказала, що одна з найбільш критичних рецензій на її першу книгу була саме від українського письменника Андрія Куркова.

Проте Левицька сказала, що вважає свій твір насамперед комічним, а герої її книги зовсім не є збірним портретом українців.

«Це були портрети персонажів. Усі вони комічні, кожен по-своєму. Власне, усі вони також привабливі кожен по-своєму. У книзі немає повністю негативних героїв. Кожен з героїв по своєму абсурдний. Усі головні персонажі – українського походження. Деякі з них жили у Британії довше, інші – менше. У той час там є певні згадки історії України: Голодомор, війна тощо... Про все те йдеться із беззастережною прихильністю», – сказала британська письменниця для радіопрограми «Суботнє інтерв’ю».

Левицька народилася у повоєнній Німеччині 1946 року в таборі біженців, а виростала на півночі Англії, куди переселилися її українські батьки, коли Марині був лише один рік.

Вперше в житті в Україні вона побувала 2005 року. Інтерв’ю з Левицькою читайте на сайті після першої години.
XS
SM
MD
LG