Доступність посилання

ТОП новини

Тітушко кличе співрозмовників до спортзалу «навчатися манер»


Напад на журналістів, Київ, 18 травня 2013 року (© Влад Содель)
Напад на журналістів, Київ, 18 травня 2013 року (© Влад Содель)
Київ – Сварки, штовханина, погрози супроводжували в понеділок засідання Шевченківського суду у справі побиття журналістів, яке сталося 18 травня в Києві під час акції «Вставай, Україно!». Звинувачений Вадим Тітушко, відповідаючи на запитання журналістів, покликав одного з них до спортзалу, пообіцявши «навчити гарній поведінці». Його супутники відштовхували представників медіа, які ставили спортсменові гострі питання. Зрештою, суд перенесли, бо не змогла приїхати одна зі свідків, яка зняла всю бійку 18 травня на відео.

Жителя Білої Церкви Вадима Тітушка, одного зі спортивних молодиків, які 18 травня влаштували бійку з представниками опозиції та журналістами, не тримають під вартою чи домашнім арештом. Однак від автопарковки до зали суду й назад його супроводжував правоохоронець у формі та кілька осіб у цивільному зі засобами спецзв’язку. Вони трималися на відстані, однак гучно обговорювали той факт, що охороняють обвинуваченого під час усіх судових засідань.

Цього разу суддя допитувала свідків. Одна з них, журналістка Наталя Тарасовська, на власні очі бачила, як Тітушко з товаришами спершу охороняв мітинг Партії регіонів, а потім вони розпочали бійку з опозицією та журналістами.

Зібрані відеоматеріали про побиття журналістів 18 травня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:22 0:00

Я бачила, як він замахувався й бив. Ольга впала, тож ці удари мали досягати її
Наталя Тарасовська
«Я бачила Вадима та інших спортивних молодиків біля сцени мітингу «Регіонів», а тоді вони організовано пішли до Михайлівської площі. Несли з собою пачки з пляшками води, якими потім на моїх очах обливали учасників мітингу і журналістів. Прийшовши на місце опозиційного мітингу, вони почали агресивно поводитися – міліція не втручалася. Вадим Тітушко – разом з іншими – кинувся на Ольгу Сніцарчук та її чоловіка Влада Соделя. Вадим був спиною до мене, однак я бачила, як він замахувався й бив. Ольга впала, тож ці удари мали досягати її», – пригадує свідок.

Інтерв’ю з Тітушком перейшло у штовханину

Інший свідок, міліціонер Сергій Громський запевнив, що робив усе, щоб допомогти Ользі Сніцарчук. Однак він не визнав, що її били на його очах, і відтак не зміг пояснити, чому вона потребувала допомоги.

Адвокат Тітушка в суді припустив, що синці на тілі побитої 18 травня журналістки Ольги Сніцарчук залишив її чоловік, коли обіймав її, захищаючи під час падіння. Сам Вадим Тітушко під час перерви в суді пообіцяв фізичну розправу у спортзалі одному з журналістів, які ставили йому питання, зокрема – коли зайшла мова щодо його можливої участі у зруйнуванні будинку київської вчительки Ніни Москаленко.
Тітушко на суді викликав журналіста на двобій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Покличу його до спортзалу
Вадим Тітушко
​«Нехай це все закінчиться, буде його бажання ­– покличу його до спортзалу. Ми з ним попрацюємо в залі. Я навчу його гарним манерам. Я не був у Ніни Москаленко. Я її вперше бачу... Ти як зі мною, говориш, ти чому мене провокуєш?!» – сказав Вадим Тітушко.
Ти як зі мною, говориш, ти чому мене провокуєш?!
Вадим Тітушко

Зрештою, жінки з групи підтримки Тітушка стали відштовхувати від нього журналістів.

Суддя, через неявку частини свідків, оголосила перерву до 10 липня. Вадима Тітушка, якого звинувачують у нападі на журналістів 18 травня, бачили також серед учасників руйнування будинку київської вчительки Ніни Москаленко, який рейдери намагалися захопити 29 квітня. Один зі свідків після нинішнього засідання суду вимагав у правоохоронців затримати Тітушка як підозрюваного у цій справі, до цієї вимоги приєдналися й депутати Петро Порошенко та Юрій Стець, які були в суді. Проте Вадим Тітушко поїхав додому. Натомість цього ж дня до суду викликали кількох представників об’єднання «Свобода», яких звинувачують у побитті спортсменів – тих самих, які на журналістських відео нападають на мітинг опозиції у Києві 18 травня.
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG