Доступність посилання

ТОП новини

Половина українців залишилася без щеплень через МОЗ – «Батьківщина»


У ВО «Батьківщина» стверджують, що через нерівномірний розподіл Міністерством охорони здоров’я імунобіологічних препаратів без щеплень залишилася половина українців, і вимагають від прем’єр-міністра, генпрокурора та міністра внутрішніх справ невідкладно перевірити стан розподілу цих препаратів, закуплених за кошти держбюджету у 2012–2013 роках.

Як повідомили у прес-службі «Батьківщини», у партії вимагають також перевірити своєчасність доставки імунобіологічних препаратів у регіони та притягнути до відповідальності винних у нерівномірному розподілі препаратів.

Член фракції «Батьківщина» Павло Петренко направив депутатський запит стосовно ситуації з цими препаратами.

У запиті йдеться про те, що в 2011–2012 роках МОЗ не забезпечило ефективного використання коштів державного бюджету, виділених на виконання програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб. Його автор наголошує, що однією із причин подібної ситуації є непрозорий та нерівномірний розподіл закуплених імунобіологічних препаратів. Зокрема, у зв’язку з неналежним контролем з боку МОЗ за процесом розподілу даних препаратів в окремих областях утворювались надлишки, а в інших – нестача, стверджують у «Батьківщині». Це призвело до того, що рівень охоплення щепленнями в середньому по країні становить 55–70%.
XS
SM
MD
LG