Доступність посилання

ТОП новини

Інформацію про схеми вибухівки «дніпропетровських терористів» можуть закрити


Після вибуху в Дніпропетровську
Після вибуху в Дніпропетровську
Під час судових слухань у справі про скоєння терактів у Дніпропетровську та інших містах деяка інформація може бути закрита для висвітлення. Про це сьогодні повідомила прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук.

За її даними, це стосується, зокрема, інформації про схеми створення вибухових пристроїв. За словами прокурора, це має бути зроблено для того, щоб не пропагувати ідеї тероризму.

Як сказала Наталя Марчук, вона вважає неправильним публічно озвучувати схеми створення вибухових пристроїв, механізм знищення інформації і методи ведення обвинуваченими телефонних переговорів.

У прокуратурі області Радіо Свобода повідомили, що відповідне клопотання має подати до суду сторона державного обвинувачення, однак термінів подання такого клопотання поки не оприлюднили.

Раніше сторона обвинувачення заявляла, що підозрювані в скоєнні терактів виготовляли вибухові пристрої в домашніх умовах, використовуючи доступні засоби.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали від держави 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG