Доступність посилання

ТОП новини

Одарич: справа проти мене – суто політична


Київ – Кримінальне провадження стосовно колишнього мера Черкас Сергія Одарича передано до суду. Як повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, Одарича підозрюють у грубому порушенні законодавства про працю і зловживанні службовим становищем, внаслідок чого міському бюджетові було завдано збитків на загальну суму майже 900 тисяч гривень. Обвинуваченому загрожує покарання від 3 до 8 років позбавлення волі.

– Пане Одарич, що Ви можете сказати по суті висунутих обвинувачень?

– Я вважаю, що вони смішні. Йдеться про звільнення кількох працівників виконавчого комітету, які здійснювала Черкаська міськрада, мова йшла про заступників міського голови. І ось через п’ять років прокуратура вирішила висунути звинувачення міському голові, хоча звільнення робила Черкаська міська рада. Цікаво, що в усіх епізодах фігурують рішення судів. Цікаво, що різні суди і різні судді в межах одного суду виносили абсолютно різні рішення: тут зобов’язати міського голову поновити, тут зобов’язати міськраду поновити, тут виконком зобов’язати поновити… Просто неможливо було виконувати такі безглузді рішення судів. А сьогодні претензії висуваються до міського голови, тобто це свідчить про суто політичний, замовний характер цієї справи.

– Чим закінчилася спроба оскаржити рішення Черкаської міськради про усунення Вас із посади?

– Наразі справа перебуває в апеляційному суді, але ще не призначена до розгляду.

– Раніше в інтерв’ю Радіо Свобода Ви казали, що маєте намір донести своє бачення подій у Черкасах до президента. Схоже, Вам це не вдалося. Як думаєте, чому?

– Наскільки мені відомо, президент у курсі того, що відбувається у Черкасах, але очевидно, що рішення ще не ухвалювалося.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG