Доступність посилання

ТОП новини

Фракція «Батьківщина» вимагає покарати міліціонерів, які покривають «рекетирів» київських ринків


Парламентська фракція «Батьківщина» направила депутатські звернення керівництву Генеральної прокуратури України та МВС із вимогою провести розслідування за фактом діяльності організованого злочинного угруповання на території Святошинського району Києва, що займається вимаганням грошей у продавців сільгосппродукції на ринках під прикриттям міліціонерів.

Як повідомляється на сайті партії, заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Віталій Ярема (фракція «Батьківщина») пояснив, що фракція вимагає негайного розслідування інциденту щодо побиття міліціонером дівчини на ринку «Шлях» у Святошинському районі столиці.

Ярема також наголосив, що в запитах до генпрокурора та міністра внутрішніх справ фракція вимагає притягти до відповідальності посадових осіб МВС, причетних до злочинної діяльності.

Біля Святошинського райуправління міліції в Києві ввечері 12 липня сталася масова бійка за участю правоохоронців та працівників ринку «Шлях», а також активістів «Свободи» і КУПР. Протестувальників обурили дії співробітника райуправління, який вдарив дівчину з КУПРу за те, що вона попросила його говорити українською мовою.

Конфлікт між активісткою і міліціонером виник під час рейду правоохоронців на ринку «Шлях».

Дівчина заявила, що міліціонер вдарив її в нирку. За її словами, лікарі діагностували у неї забій грудної клітини, з ниркою все нормально.

Тим часом, у столичному главку міліції стверджують, що активістка сама наштовхнулася на долоні міліціонера. За їхніми даними, під час роз’яснення торгуючим вимог законодавства про заборону несанкціонованої торгівлі одним із правоохоронців дівчина стала між ним і натовпом, спиною до співробітника міліції, і почала рухатися в його бік.

«Щоб не зіткнутися з жінкою, міліціонер виставив вперед долоні; доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив співробітник міліції. Викликала швидку допомогу і зателефонувала до чергової частини Святошинського райуправління міліції», – йдеться в повідомленні відділу зв’язків з громадськістю УМВС у Києві.
XS
SM
MD
LG