Доступність посилання

ТОП новини

Налбандян: Вірменія підтримує всі пріоритети головування України в ОБСЄ


Леонід Кожара та Едвард Налбандян у Єревані, 15 липня 2013 року
Леонід Кожара та Едвард Налбандян у Єревані, 15 липня 2013 року
Міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян зустрівся у Єревані з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою, який є чинним головою Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

На спільній прес-конференції після зустрічі Налбандян заявив журналістам, що бесіда була вельми насиченою, мова йшла про двосторонні відносини, регіональні та міжнародні питання, а також питання, що стосуються пріоритетів головування України в ОБСЄ.

«Вірменія підтримує всі пріоритети головування України в ОБСЄ», – зазначив він.


Налбандян поінформував, що розмовляв з українським колегою також на тему процесу мирного врегулювання карабахського питання.

«У рамках діяльності в ОБСЄ одним із пріоритетів України є питання «заморожених »конфліктів», – у цьому зв’язку зазначив Леонід Кожара, додавши, що сьогодні Україна «оточена такими конфліктами», тому на переговорах з главою МЗС Вірменії «досить велику увагу було приділено обговоренню питання врегулювання нагірно-карабахського конфлікту».

«Українське головування виходить з того, що процес переговорів з мирного врегулювання карабахського конфлікту повинен підтримуватися на достатньо інтенсивному рівні. Ми знаємо, що постійно проходять зустрічі в різних форматах, як на рівні глав держав, так і міністрів закордонних справ. Тому ми – як країна-голова – зацікавлені в тому, щоб контакти були постійними і частими», – сказав Кожара, додавши, що Україна також підтримує зусилля Мінської групи ОБСЄ, зокрема країн-співголів.

«Хоча ми вважаємо, що Мінська група могла б працювати більш активно і повинні виявлятися якісь конкретні практичні результати, тому що жоден міжнародний конфлікт ще не був вирішений після різних конференцій і засідань. Потрібна плідна практична робота», – наголосив діючий голова ОБСЄ.

Мінська група ОБСЄ була створена у 1992 році Організацією з безпеки і співробітництва в Європі з метою заохочення мирного переговорного процесу між Азербайджаном, Вірменією та Нагірно-Карабахською Республікою.
XS
SM
MD
LG