Доступність посилання

ТОП новини

Путін: відносини зі США «важливіші, ніж чвари через спецслужби»


Путін: відносини зі США «важливіші, ніж чвари через спецслужби»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Путін: відносини зі США «важливіші, ніж чвари через спецслужби»

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що російсько-американські відносини важливіші, ніж питання про долю колишнього контрактника американських спецслужб Едварда Сноудена, який в даний час перебуває в московському аеропорту.

«Міждержавні відносини, на мою думку, набагато важливіші, ніж чвари довкола діяльності спецслужб», – сказав Путін журналістам на прес-конференції у середу в Читі.

За словами Володимира Путіна, він повністю зосереджений на розвитку відносин зі Сполученими Штатами: «Ми попередили пана Сноудена, що будь-яка його діяльність, пов’язана з завданням шкоди російсько-американським відносинам, для нас є неприйнятною».

Незважаючи на запевнення Путіна, уряд США продовжує наполягати на тому, що Сноуден як ініціатор розголошення секретної інформації має бути переданий владі США.

У вівторок адміністрація президента Обами знову звернулася до Кремля, наполягаючи на видачі Едварда Сноудена для суду у США. Про це заявив речник Білого дому Джей Карні.

«Наша позиція полягає в тому, що пан Сноуден має повернутися до Сполучених Штатів, йому не мають дозволити брати участь у подальших міжнародних поїздках, за винятком тієї, яка поверне його до США. Він не борець за права людини. Він не дисидент. Він звинувачується у розголошенні секретної інформації», – наголосив речник.

Путін заявив у середу, що він хоче, щоб Сноуден залишив Росію, як тільки відповідні заходи будуть вжиті.

Раніше Сноудену запропонували притулок у низці країн Латинської Америки.

Водночас Федеральна міграційна служба Росії заявила, що протягом трьох місяців може розглядати подане у вівторок прохання Сноудена про надання тимчасового притулку.
XS
SM
MD
LG