Доступність посилання

ТОП новини

На Одеському кінофестивалі переміг російський фільм


Головний приз Одеського міжнародного кінофестивалю, який закрився в суботу в Одесі, Гран-прі за результатами глядацького голосування, отримав фільм російського режисера Олександра Веледінського «Географ глобус пропив». Цей приз – статуетку «Золотий Дюк» та грошову винагороду у розмірі 12 000 євро – з рук президента ОМКФ Вікторії Тігіпко отримав продюсер картини Валерій Тодоровський. «Мені цінна думка глядачів і те, що їхнє рішення збіглося з думкою професійного журі – про це ми могли тільки мріяти», – наводить його слова прес-служба фестивалю.

Олександр Веледінський отримав за фільм «Географ глобус пропив» також нагороду за «Найкращий фільм» фестивалю. Як сказав голова журі міжнародної конкурсної програми Олександр Роднянський, «ми ухвалили рішення одноголосно і за кілька хвилин». «У картинах ми звертали увагу на неординарність художнього задуму, глибину, повноцінність характерів», – розповів Роднянський.

Цього року на сцені Оперного театру вперше вручили й нагороду за «Найкращий український повнометражний фільм». «Золотого Дюка» отримали режисери картини «Параджанов» Олена Фетісова і Серж Аведікян.

Приз за найкращу акторську роботу отримав акторський ансамбль фільму «У цвіту» з Грузії Ліка Баблуані і Маріам Бокерія. Це перша нагорода юних грузинських актрис. Призу за «Найкращу режисуру» удостоєний режисер фільму «Ланчбокс» Рітеш Батра з Індії.

Вікторія Тігіпко зазначила, що кількість глядацьких відвідувань цього року зросла на 15% і що ОМКФ планує розширювати фестивальні майданчики. Також президент ОМКФ оголосила дати 5-го Одеського кінофестивалю – він пройде з 11 по 19 липня 2014 року.
XS
SM
MD
LG