Доступність посилання

ТОП новини

Українця підозрюють у вбивстві мусульманина у Бірмінгемі


Лондон – Британська поліція повідомляє, що одного з двох затриманих раніше українців заарештували за підозрою у причетності до убивства пенсіонера-мусульманина у Бірмінгемі. Телевізійна служба новин каналу 1+1 стверджує, що має інформацію про звільнення іншого українця, але на офіційному сайті поліції Бірмінгема повідомлень про звільнення ще немає. Обидвох допитували у зв’язку з кількома вибухами під мечетями в містечках поблизу Бірмінгема. Їхні імена досі не розголошуються.

Британські засоби масової інформації з кінця минулого тижня пильно стежать за розвитком ситуації, бо йдеться про розслідування гучних випадків нападів на мусульман, які почастішали в країні після жорстокого убивства у травні в південному Лондоні солдата Лі Ріґбі. Те, що підозрювані убивці військовослужбовця тоді вигукували ісламістські гасла, стало приводом для нової хвилі антимусульманської кампанії ультрарадикальних угруповань на зразок «Англійської ліги захисту».

Але йдеться про суміш расистських та антиіммігрантських мотивів, тому наразі важко уявити, що ці гасла могли привабити вихідців з України, які самі фактично є іммігрантами. Поліція офіційно повідомила вік затриманих: 22 і 25 років – та назвала їх українськими громадянами.

Програміст-стажист взявся за ніж?
Убитий мусульманин Мохамед Салем
Убитий мусульманин Мохамед Салем

Але тепер стало відомо, що одного з українців допитують також у зв’язку з убивством у квітні 75-річного місцевого мусульманина, який повертався пізно увечері з мечеті. Йому було завдано удару ножем. Усі ті злочини розглядають як такі, що вмотивовані расизмом і вважаються терористичними актами.

Місцева преса у Бірмінгемі з неофіційних джерел повідомляє, що підозрювані приїхали нещодавно в Британію для стажування у місцевій компанії, що розробляє програмне забезпечення. З офіційних джерел підтверджень цієї інформації немає.

Українське посольство у Великій Британії повідомляє, що знає про повідомлення і що консульські працівники з’ясовують подробиці про долю підозрюваних.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG