Доступність посилання

ТОП новини

До Севастополя прийшов бразильський військовий корабель


До Севастопольської бухти сьогодні зайшов фрегат Військово-морських сил Бразилії «Конституція». Про це повідомляє прес-центр командування ВМС України.

Корабель пришвартувався біля причалу морського вокзалу Севастопольського морського торгового порту. Фрегат перебуватиме у Севастополі до 29 липня, згідно з переліком заходів військової співпраці Збройних сил України на червень-липень 2013 року.

Сьогодні ж у штабі українського флоту пройшла протокольна зустріч командира походу і бразильського фрегата з представниками командування ВМС України. У зустрічі також взяв участь надзвичайний і повноважний посол Бразилії в Україні Антоніо Фернандо Круз де Мелло.

Прес-центр командування ВМС України повідомляє, що прихід фрегату «Конституція» в порт Севастополя є першим таким візитом, і він сприятиме розширенню контактів українських і бразильських військових моряків. Під час бесіди відбувся обмін думками щодо перспектив співпраці двох флотів у питаннях протидії піратству на морі, розвитку військово-технічного співробітництва.

Програмою перебування бразильських моряків у Севастополі також заплановане відвідування навчально-тренувального центру морських операцій, що функціонує на українському флоті з квітня цього року на базі Академії ВМС імені Павла Нахімова, з метою участі у семінарах з питань проведення доглядових операцій і захисту корабля, відвідування представниками ВМС України бразильського корабля для обміну досвідом з планування і проведення доглядових операцій та участі в морських операціях з підтримання миру.

На моряків бразильського фрегату також очікують дружня зустріч з футболу з українськими колегами, культурна програма, зокрема, низка екскурсій Севастополем і регіоном. Мешканці і гості міста 27 та 28 липня також матимуть змогу відвідати фрегат «Конституція» з екскурсією, мовиться у повідомленні прес-центру командування ВМС України.
XS
SM
MD
LG