Доступність посилання

ТОП новини

«Фірташ і Ахметов грають проти Януковича» (огляд преси)


Київ – Президентом України може стати той, хто заручиться підтримкою олігархів. Тільки вони, на думку експерта «Газети по-українськи», здатні протистояти державному апаратові, а не просто Януковичу та «Сім’ї». Народ – також, але людей на вулиці й майдани має вийти стільки, що влада їх не розганятиме. Однак експерт переконаний, що олігархам зараз не подобається посилення «Сім’ї». Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, його патрон Дмитро Фірташ та більшість олігархів, серед яких і Ахметов, зараз грають проти Януковича. Але так, щоб могти потім із ним домовитися. Про це наголошується у статті «Фірташ і Ахметов грають проти Януковича».

Світові ціни на харчі б’ють рекорди, і на українських чорноземах уже зроблено кілька мільярдних статків, а село ще досі – за межею бідності, констатує експерт газети «День». Він нагадує, що цьогоріч Україна збирає дійсно рекордний врожай за всі 21 рік своєї незалежності. Все це, на думку урядовців, дозволить АПК не тільки забезпечити продовольчу безпеку країни, а й активізувати зовнішню торгівлю. Втім, всі ці сподівання можуть так і виявитися сподіваннями, якщо Україна не здасть на відмінно, або хоча б на четвірку, останній аграрний екзамен – завершення земельної реформи. Докладніше про те, в чому полягає цей екзамен, йдеться в матеріалі «Олігархономіка «їсть» землю».

Кабмін вп’ятеро підвищив штрафи для любителів полювати і збирати гриби в заповідниках, інформує газета «Сегодня». Якщо раніше за один гриб, зірваний у заповіднику, штрафували на 5 гривень, то тепер віддати доведеться 27 гривень. Штраф за незаконно зрубане дерево підвищили до 6066 гривень (замість 1103 гривень). А за кілограм ягід доведеться викласти з кишені 137 гривень (замість 25 гривень). Посилять штрафи і за незаконне знищення тварин.

Інвестиційна привабливість України перебуває на стабільно низькому рівні через корупцію і адміністративний натиск, від яких страждають не лише міжнародні, але і вітчизняні бізнесмени, констатує газета «Факти». Для порівняння: у Чехії при сумлінному веденні бізнесу ймовірність податкової перевірки фірми складає один раз на… 170 років, стверджує газета.

З іноземними номерами в Україні їздити стає небезпечно. Як пише газета «Голос України», уряд вніс зміни до порядку реєстрації автомобілів, які тимчасово ввезено на територію України – тепер для того, щоб користуватися авто, треба його зареєструвати упродовж 20 днів з моменту перетину кордону. Для того, щоб забезпечити виконання цього рішення уряду, правоохоронці штрафують власників авто з іноземними номерами. Проте процедура штрафування має прогалини, якими водій може скористатися. Про них видання розповідає на шпальті «Парад порад».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG