Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вимагають перевірки соцслужб після вбивств у дитбудинку


Керівник обласної правозахисної організації «Допоможемо дітям» Микола Кожушко
Керівник обласної правозахисної організації «Допоможемо дітям» Микола Кожушко
Дніпропетровська обласна правозахисна організація «Допоможемо дітям» вимагає від президента України Віктора Януковича звільнити керівництво обласного управління у справах дітей та обласного центру соціальних служб для молоді через події в дитбудинку сімейного типу на Царичанщині – подвійне вбивство і самогубство. Про це Радіо Свобода повідомив керівник організації Микола Кожушко.

За даними Кожушка, в листі організації до президента також йдеться про необхідність всебічної перевірки соціальних служб Дніпропетровщини, які працюють з дитячими будинками, адже випадок міг стати результатом незадовільного соціального супроводу дитбудинку.

Водночас в управлінні у справах дітей Дніпропетровської облдержадміністрації Радіо Свобода сьогодні повідомили, що наразі триває перевірка справи прокуратурою.

«Стався випадок, і випадок дуже поганий. Спершу з’ясують, що там взагалі відбулось, а потім вже будуть дивитись, як можна було уникнути цього і чи можна було уникнути взагалі, і де недодивились. Проведе прокуратура перевірку і скаже хто винен. Може, ніхто не винен», – зазначили в управлінні.

За даними обласного управління міліції, подвійне вбивство і самогубство у селі Цибульківка Царичанського району Дніпропетровщини сталося 20 липня в обідній час, коли 14-річна дівчинка накривала на стіл. У цей час до хати зайшов чоловік – її 43-річний вітчим. Вони почали сваритись, але причина сварки не відома. Вітчим убив дівчинку та її матір, а потім наклав на себе руки.
Інші діти на момент сварки і подальших подій також були в будинку. Вони не потерпіли. Зараз діти перебувають в дитячому санаторії, де з ними працює психолог. У цьому дитячому будинку сімейного типу виховувалося 7 узятих дітей. За повідомленням, прокуратура контролює хід досудового розслідування у кримінальному провадженні.
XS
SM
MD
LG