Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд офіційно заборонив ввезення до Росії продукції компанії «Рошен» із України


Російська Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд) оприлюднила у вівторок повідомлення про заборону ввезення до Росії кондитерських виробів усіх чотирьох фабрик української кондитерської корпорації «Рошен», розташованих в Україні.

За цим повідомленням, у виробах цих заводів, зокрема, виявили бензапірен, що має канцерогенні властивості і здатність до біоакумуляції. Це, як мовиться в заяві, свідчить про «відсутність належного контролю за продовольчою сировиною». Крім того, в повідомленні йдеться й про інші неназвані «системні порушення» цими фабриками вимог до якості і безпеки продукції.

Інформацію про зупинення ввезення на територію Росії виробів Київської, Вінницької, Маріупольської і Кременчуцької фабрик компанії «Рошен» направили до Федеральної митної служби Росії і регіональних управлінь Росспоживнагляду, мовиться в повідомленні.

У понеділок про цю заборону вже заявляв голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко, але в компанії «Рошен» у відповідь, серед іншого, висловили сумніви у правильності відбору проб для аналізів і запевнили, що завжди ретельно дотримуються вимог і норм безпеки харчової продукції.

Майже три тижні тому в Росспоживнагляді вже заявляли про бракування кількох партій української кондитерської продукції, і тоді компанія «Рошен» теж відповідала схожим чином.

При цьому претензії Росспоживнагляду не стосуються фабрик компанії, що розташовані поза межами України, зокрема, в самій Росії.

Оглядачі говорять про політичне підґрунтя цих дій Росспоживнагляду, як і раніше говорили про його заборону на ввезення до Росії українських сирів, вин із Молдови чи Грузії тощо.
XS
SM
MD
LG