Доступність посилання

ТОП новини

Україна починає офіційні консультації з Росією через заборону продукції Roshen


Україна створила робочу групу для проведення консультацій з Росією у зв’язку із запровадженням заборони на постачання до цієї країни продукції української кондитерської компанії Roshen. Про це повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Ситуація, яка виникла, зачіпає інтереси понад 8000 працівників наших підприємств, може позначитися на сальдо торговельного балансу, загрожує зменшенням податкових відрахувань на всіх рівнях. Ми наполягатимемо на об’єктивності та обстоюватимемо національні інтереси», – цитує прес-служба відомства слова міністр економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, який очолив цю групу.

За словами урядовця, Україна провадитиме зважену політику для того, щоб не допустити загострення торговельних відносин між двома країнами. Як повідомив Прасолов, планується провести консультації з російською стороною, вивчити офіційні результати експертизи і домовитися про інспекцію підприємств Roshen фахівцями Росспоживнагляду.

«За результатами інспекції вирішуватиметься питання про відновлення експорту української продукції на ринок Росії. Наші фахівці готові виїхати на переговори до Москви в будь-який час, як тільки ми домовимося з російською стороною», – сказав міністр.

У понеділок Росспоживнагляд запровадив заборону на постачання до Росії кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen, заявивши, що вона не відповідає стандартам якості.

За даними російського відомства, у виробах Roshen, зокрема, виявили бензапірен, що має канцерогенні властивості і здатність до біоакумуляції. За словами керівника Росспоживнагляду Геннадія Онищенка, в цій забороні «немає політики».
XS
SM
MD
LG