Доступність посилання

ТОП новини

Уряд відклав на три місяці нові правила оцінки майна


Олена Лукаш
Олена Лукаш
Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні вирішив відкласти на три місяці набуття чинності новими правилами оцінки майна. Про це заявила міністр юстиції Олена Лукаш.

«Крім того, уряд дозволив тим громадянам, які вже виконали оцінку і які вже мають відповідні звіти, використати їх протягом того терміну, на який вони робилися», – сказала Лукаш після засідання уряду.

«Отже, ми сподіватимемося, що прем’єр-міністр невідкладно підпише відповідну постанову, й уже в найближчі години і громадяни України, і нотаріуси, і оцінювачі зможуть повною мірою реалізовувати свої конституційні права на розпорядження власністю», – додала міністр.

Лукаш також повідомила, що уряд урахував пояснення Фонду держмайна, що за три місяці відстрочки кількість і рівень оцінювачів в Україні значно збільшаться.

Нові правила, за якими оцінювати нерухомість зможуть лише оціночні компанії зі спеціальним сертифікатом, мали вступити в дію сьогодні, 1 серпня. Експерти заявляли, що в разі набуття чинності цими правилами ринок нерухомості піде у тінь. Крім того, прогнозували, що через різке скорочення кількості оцінщиків вартість їхніх послуг може різко зрости.
XS
SM
MD
LG